Ποια ταινία θα διάλεγα για να δείξω σ' ένα φίλο μου; 
Ποια ήταν η πιο ασυνήθιστη ταινία που "σηκώνει συζήτηση";
Τέτοια ερωτήματα απάντησαν οι μαθητές/τριες που πήραν μέρος στη Δική μας γνώμη: μια δράση για μαθητές από Ε’ Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου, απ’ όλη την Ελλάδα που είδαν ταινίες μικρού μήκους άλλων μαθητών, συζήτησαν και αποφάσισαν! Παράλληλα όσοι μαθητές το επέλεξαν συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Γραπτής Κριτικής. 
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της δράσης όπου βραβεύθηκαν οι μαθητές των οποίων οι γραπτές κριτικές διακρίθηκαν! Παρόντες, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης. Η τελετή πλαισιώθηκε με τις χορηγίες των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ και της Coca Cola.

   
     
 
 
Προβολή και ψηφοφορία

• Οι 11 ταινίες του φεστιβάλ είναι φτιαγμένες από μαθητές και έγιναν όλες το 2014 χωρίς επαγγελματική βοήθεια για τον Διαγωνισμό Βιντεομουσεία.Ο Καρπός με το Διαγωνισμό αυτό θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε μαθητικές ομάδες να εστιάσουν σε ταινίες με θέμα τις δικές τους εφηβικές ανησυχίες και να συμμετέχουν στην ιδέα των Βιντεομουσείων.
• Έχουν όλες διάρκεια 5’ , γιατί πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να φλυαρούμε!
• Προσπαθούν να δείξουν πώς σκέφτονται και τι αντιμετωπίζουν οι μαθητές/τριες της εποχής μας.

Το πετυχαίνουν; Σηκώνει συζήτηση; Πείτε μας ...τη Δική σας Γνώμη!

Ποια είναι η δράση «ΒιντεοΜουσεία»;
Η δράση "ΒιντεοΜουσεία" υλοποιήθηκε από το 2009-2013 ως συνεργασία του ΚΑΡΠΟΥ με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής σε τουλάχιστον δέκα (10) σχολεία κάθε χρόνο. Bοήθησε ομάδες μαθητών να κάνουν μικρές ταινίες με ντοκιμαντερίστικη ματιά πάνω σε δικές τους ιδέες για θέματα του χώρου, της γειτονιάς και της κουλτούρας τους, που πιστεύουν ότι αξίζει να διαφυλαχθούν στο μέλλον. Οι νέοι καθοδηγήθηκαν από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και τους καθηγητές τους, που είχαν επιμορφωθεί ειδικά για το πρόγραμμα αυτό. Κάθε ένα από αυτά τα βίντεο μικρού μήκους, αποτελεί "έκθεμα" στο εικονικό "Βιντεομουσείο" των σχολείων που συμμετείχαν. Έτσι συγκεντρώθηκε ένας θησαυρός υλικού πάνω σε θέματα που χαρακτηρίζουν τους σημερινούς νέους: από τα τζιν που φορούν και την εμφάνισή τους, τον εθισμό στα κινητά, τη μουσική και τα γκρουπάκια, τη φιλία μέχρι και τα γεγονότα στο ΧΥΤΑ της Κερατέας. (www.videomuseums.eu).
 
Ο Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής
• Και για όσοι κάνουν κέφι το γράψιμο, πήραν μέρος στον Διαγωνισμό Γραπτής Κριτικής. Δηλαδή, επέλεξαν μια ταινία που τους έκανε θετική ή αρνητική εντύπωση και να έγραψαν ένα κείμενο κριτικής σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες για γράψιμο κριτικής.

Ομάδα έργου 

Ιδέα - Παιδαγωγικός Σχεδιασμός: Μένης Θεοδωρίδης

Υπεύθυνη Έργου - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Λεωνίδα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας; Νίνα Τρυφωνοπούλου

Συντονισμός Σχολείων Θεοδώρα Μαλλιαρού

Γραφιστικά: Μine of Art

Μοντάζ βίντεο: Γίωργος Πιτσάκης

Sponsors